DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
JABLEČNÝ ZÁVIN Z CELOZRNNÉ MOUKY (upraveno)
  • 300 g špaldové celozrnné mouky
  • 80 g Alsanu
  • 1 šálek vlažné vody
  • 1 lžíci jemně mletých vloček
  • 1 lžíci vlašských ořechů
  • 3 jablka
  • rozinky
  • vejce na potření
  • špetku skořice
  • sůl
  • hroznový cukr na posypání
Postup:

Mouku smícháme s nastrouhaným tukem, nožem zpracujeme a přilijeme teplou vodu (všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu). Přidáme skořici a špetku soli. Zpracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout v pokojové teplotě.

Připravíme náplň. Jablka neloupeme jen nakrájíme na menší kostky, promícháme se skořicí, vločkami, rozinkami a nasekanými ořechy. Těsto rozválíme, naplníme a jen přehneme - těsto je křehčí. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 170°C asi půl hodiny. Poté štrúdl posypeme hroznovým cukrem.

Zdroj: http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jablecny-zavin-z-celozrnne-mouky-28-2-2011.html